V prezidentských voľbách budú mať svojho kandidáta aj komunisti

15.12.2013 Bratislava

Bratislava 15. decembra (TASR) - Prezidentského kandidáta bude mať aj Komunistická strana Slovenska (KSS). TASR to potvrdil jej predseda Jozef Hrdlička. Dodal, že nomináciu kandidáta KSS schválil na svojom sobotňajšom (14.12.) zasadaní v Žiline Ústredný výbor strany.

Meno kandidáta KSS Hrdlička prezradiť nechcel. "Dohodli sme sa s ním, že tak urobíme až na oficiálnej tlačovej konferencii," povedal Hrdlička. Stať by sa tak malo v najbližších dňoch.

Kandidát KSS by bol v poradí už 14. prezidentským kandidátom. O Prezidentský palác má záujem Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, občiansky kandidát Ján Čarnogurský, kandidát SMK Gyula Bárdos i podnikateľ a filantrop Andrej Kiska. Tiež Peter Osuský zo SaS, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, ďalej Jozef Behýl, ale aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov doplnila Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a Milan Kňažko. Smer-SD zatiaľ nenavrhol nikoho, najčastejšie sa spomína premiér Robert Fico.

Prezidentské voľby budú na jar 2014. Súčasnej hlave štátu, Ivanovi Gašparovičovi, sa skončí funkčné obdobie 15. júna 2014, v tento deň bude inaugurovaný nový prezident SR.
 

Vyberte región